Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press DAN ŠKOLE Prirodoslovna škola Split stvara buduće znanstvenike

DAN ŠKOLE Prirodoslovna škola Split stvara buduće znanstvenike

Od sljedeće školske godine upisuje i prvu generaciju meteoroloških tehničara

3. svibnja, na Dan Sunca, Prirodoslovna škola Split, utemeljena na visokim standardima obrazovanja i strasti prema prirodoslovnim disciplinama, slavi svoj Dan škole – Sunčani dan u Prirodoslovnoj! 

'Ova prilika za okupljanje, refleksiju i proslavu postignuća ponudit će cijeli niz događaja koji obuhvaćaju prezentacije učeničkih projekata, interaktivne radionice i predavanja nastavnika. U sklopu Male škole suvremenog plesa gostuje nam Škvadra s predstavom Bazen u dvorištu u organizaciji plesne udruge Tiramola i Prirodoslovne škole Split', kažu iz Škole.

Ova obrazovna institucija već je dugo u fokusu javnosti zbog atraktivnog obrazovnog programa i zanimanja koja nudi ljubiteljima prirodoslovlja, poput prirodoslovne gimnazije, kemijskog, prehrambenog i ekološkog tehničara, a od sljedeće školske godine Škola upisuje i prvu generaciju meteoroloških tehničara. 

'Naša škola bit će na jesen jedina u Hrvatskoj koja će ponuditi obrazovanje za to atraktivno zanimanje!', dodaju.

Osim redovnog programa, Prirodoslovna škola Split pruža učenicima bogatstvo aktivnosti koje potiču njihovu strast i radoznalost prema prirodnim znanostima, ali i humanističkom pristupu svijetu koji nas okružuje. Od laboratorijskih istraživanja do terenskih ekskurzija, od suradnje s drugim zemljama na Erasmus+ projetima do učenja stranih jezika, učenici imaju priliku iskusiti praktične primjene svojih teorijskih znanja. Tako teški i zahtjevni predmeti postaju predmeti učenja kroz inovativne metode nastave i suradnju s lokalnim i međunarodnim institucijama i stručnjacima.

Također, Prirodoslovna škola Split, predstavlja i Centar izvrsnosti iz prirodoslovlja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, postiže zavidne rezultate u projektima Ekoškole, EPAS, Etwinning škole, GLOBE škole, potičući mlade umove na istraživanje u najmodernijim školskim laboratorijima za kemiju, fiziku, biologiju i prehranu. Učenici sudjeluju na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima i pripremama za olimpijade znanja, a uspjeh na državnoj maturi vrijednim učenicima programa omogućuje upise na fakultete koji njihovi prvi izbori. Gimnazijalci na fakultete odlaze s jakim temeljima za nastavak obrazovanja, a učenici strukovnih usmjerenja s lakoćom biraju hoće li nastaviti školovanje ili se uspješno uključiti na tržište rada. Svojim znanjima i vještinama, stečenim na praksi u privatnom sektoru, konkurentni su na tržištu, a oni najbolji među njima već sada bivaju prepoznati kao vrijedan zalog budućem poslodavcu i stoga su stipendirani tijekom svog obrazovanja od strane tvrtke Cemex.

Svi oni koji žele postati dijelom zajednice imat će priliku upoznati ihu narednom periodu u dvije prilike. 

'Tako u jutarnjim satima 18. svibnja sudjelujemo na predstavljanju škola naše županije ispred HNK Split gdje će svi zainteresirani roditelji i osmaši moći razgovarati s učenicima i nastavnicima o programima i mogućnostima koje nudi Škola. Također, 15. lipnja, od 10 do 12 sati, Škola organizira Dan otvorenih vrata kada se posjetitelji mogu upoznati s modernim laboratorijima, opremom i prostorijama za nastavu u kojima će učenici demonstrirati svoja znanja i vještine', poručuju.

Nudeći ovakvo cjelovito obrazovanje, nastavnici predvođeni ravnateljicom Marijom Pustak, trudit će se i u budućnosti inspirirati generacije mladih znanstvenika, doktora, inženjera i promicati ljubav prema prirodnim i društvenim znanostima. Djelujući na principima izvrsnosti, istraživanja i inovacije, pripremat će učenike za uspješnu budućnost u svijetu znanosti i tehnologije.

Vaša reakcija na temu