Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JamesDeMers from Pixabay Spaljivanjem stare odjeće do energije

Spaljivanjem stare odjeće do energije

Radi se o razvojnom projektu vrijednom 700.000 eura

Stara odjeća postala je izvrstan energent.

Mobile Waste Management Gasification Solution – MWMGS projekt je kojeg zajednički provode tvrtka DOK-ING d.o.o i Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca, a sufinanciran je iz Norveškog financijskog mehanizma 2014. - 2021., u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia. 

Vrijedan je 700 tisuća eura. Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Probotica d.o.o.

DOK-ING d.o.o. već nekoliko godina razvija inovativno postrojenje za uplinjavanje tekstilnog otpada (MWMGS prototip), čime će se promijeniti paradigma obrade tekstilnog otpada koja je danas isključivo spaljivanje i odlaganje otpada na odlagališta. 

Uplinjavanjem tekstilnog otpada pomoću postrojenja dobiva se čisti sintezni plin koji služi za grijanje prostora ili grijanje vode, uz ispuštanje dimnih plinova u okoliš koji su neutralnog sastava.

Vaša reakcija na temu