Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NA MALOJ LOŽI  'Taste like... marenda'

NA MALOJ LOŽI 'Taste like... marenda'

Dođite u Šibenik na marendu koju će vam u subotu pripremati konoba Pelegrini i bistro Visiani

'Taste like... marenda' novi je projekt Turističke zajednice Šibensko-kninske županije koji će se odvijati svakog prvog vikenda tijekom narednih šest mjeseci, na drugoj lokaciji unutar županije, a prva starta na Maloj loži u Šibeniku u subotu, 4. svibnja, s početkom u 10 sati.

Program otvara Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik tematskim gastro igrokazom 'Od brudetože, priko buklije do dišpetože'. Priča započinje na Trgu Pavla Šubića I (kod zgrade Šibensko-kninske županije) u 10 sati, a završava na Maloj loži u 11.15. 

U međuvremenu će marende od 10 sati na Maloj loži pripremati Konoba Pelegrini i Bistro Visiani, a za dobru kapljicu će se pobrinuti Vinoplod Vinarija Šibenik, Vinarija Rak, Testament vinarija te Vinarija Baraka. Na Maloj loži će se prodavati i domaći proizvodi lokalnih OPG-ova, a za dobru atmosferu i pismu zaduženi su klapa Sebenico te DJ Milan Živković.

Uz to će biti organizirane i dvije zanimljive radionice: mini slastičarska radionica za djecu, uz obveznu prijavu putem linka https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLgV8i90YZl-GmcgiqeCDTKnwneHvRFsDIPYPsodXVmuTglg/viewform te radionica izrade tradicionalne šibenske na koju se možete prijavit na linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeo6kPGcrOb0XwF_zlvtEKdJgs37VUUJ7PWXZ43UWrex6Usjw/viewform

- Marende i vina ćete moći kupiti po pristupačnoj cijeni, a kuponi će se izdavati na licu mjesta, za vrijeme trajanja događanja – poručuju organizatori iz TZ Šibensko-kninske županije i TZ grada Šibenika. 

Ovaj pitoreskni trg, koji je i u prošlosti bio tržnica, bit će dekoriran u starinskom štihu kako bismo se barem nakratko prisjetili kako su nekoć marendavali naši stari.

- Ideja ovog projekta je revitalizirati i sačuvati koncept 'marende' te gastronomskih vrijednosti i tradicijskih gastro običaja Šibensko-kninske županije. Nakon Šibenika, slijedi još pet događanja u drugim mjestima u županiji pa ćemo u lipnju marendavati u Rogoznici, u srpnju u Kistanjama, u kolovozu u Kninu, u rujnu u Betini i u listopadu u Vodicama – dodaju organizatori. 

Sve novosti vezane uz projekt 'Taste like... marenda' možete pratiti na društvenim mrežama TZ Šibensko-kninske županije https://web.facebook.com/croatia.sibenik, https://www.instagram.com/visit_dalmatiasibenik/ te ostalih partnera na projektu.

Vaša reakcija na temu