Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Josip Radić FOTOGALERIJA Oldtimeri Praznik rada proveli u Crikvenici

FOTOGALERIJA Oldtimeri Praznik rada proveli u Crikvenici

Pogledajte kako je bilo

Ove godine Oldtimer Promo Tour pridružuje se proslavi Međunarodnog praznika rada u Crikvenici koja se odvija na središnjem gradskom trgu. TZ Crikvenice i ovim događajem želi naglasiti burnu i bogatu prošlost kao i raznolike kulture koje su naseljavale ovaj kraj te ostavile neizbrisiv trag na njenim običajima, tradiciji, načinu života i gastronomiji. 

Grad Crikvenica i ove godine pripremio je tradicionalnu proslavu uz degustaciju domaćih delicija kao i prigodni zabavni program te kao novost ove godine i predstavljanje oldtimera. 

Projekt Oldtimer Promo Tour organizirao je jedinstveni događaj koji uz strast prema starodobnim vozilima uvijek želi skrenuti pažnju i na očuvanje baštine. Bogata povijest Crikveničke rivijere datira još od antičkih vremena a brojne povijesne znamenitosti i ostatci svjedoče o burnoj prošlosti ovoga grada ali i o tradiciji u turizmu dužu od sto godina. Stoga i nije slučajno za smještaj sudionika Oldtimer Promo Toura i njihovih limenih ljubimaca odabran hotel Stypia sagrađen još 1930. godine. Ovaj raskošni spomenik zaštićene kulturne baštine iako u potpunosti obnovljen, zadržao je duh i šarm prošlih vremena. Prekrasna art deco fasada obogaćena dizajnerskim elementima inspiriranim tim razdobljem stvara jedinstvenu atmosferu te je bila idealna scenografija oldtimerima. Obnovljen hotel Stypia izdržao je test vremena te je pažljivo revitaliziran u suvremeni turistički objekt koji pruža brojne užitke svojim gostima upravo kao i brižno očuvani oldtimeri svojim vlasnicima, koji pobuđuju brojne emocije svima koji dođu na okupljanja ovih čuvara tehničke baštine. 

Sudionici projekta Oldtimer Promo Tour na Proslavu međunarodnog praznika rada došli su iz više gradova ali i drugih država te su se zajedno okupili na centralnom trgu uz more u Crikvenici.

Crikvenička rivijera jedna je od najslikovitijih jer spaja morski krajolik, zeleno zaleđe u Vinodolu i kontinentalni šumski predio. Upravo netaknuta priroda i okruženost brojnim znamenitostima zajedno s oldtimerima stvorili su posebnu atmosferu i svakome na svoj način pobudili puno strasti i emocija.

Na Oldtimer Promo Touru mogli su se vidjeti prekrasno očuvani i održavani modeli automobila koji datiraju iz 50-ih godina prošlog stoljeća kao što su atraktivni MG TD i Mercedes Benz 170 S  iz 1950.

Zatim modeli iz 60-ih godina i  to sve veoma rijetki Cabrioleti DKW iz 1964., Fiat 850 spider Peugeot 204 cabrio iz 1967. i Mercedes 200D 1967.

Modeli iz 70-ih godina bili su veoma raznoliki. Od tri kupea predstavnika talijanske auto industrije dva Fiata 124 sport coupe i Lancia Fulvie iz 1971 preko Ford Fieste i Jaguara XJ9 iz 1978. zatim više njemačkih modela Mercedes Benza te Volkswagen Bube 1974. i Opel Kadett-a C 1976.

Osamdesete godine uz tri modela Mercedes Benza, kojih je inače bilo najviše na ovoj prezentaciji oldtimera u Crikvenici predstavljeni su i modeli Fiat X 1/9 s potpisom slavnog Bertonea iz 1980. Iz istog razdoblja bila su dva legendarna modela Zastave 850 1982. Zastava 750 1981. ali i američki kamper Chevy G29 1985. Najšarolikiji ujedno i najmlađi modeli dolazili su iz perioda s kraja prošlog stoljeća. Od neizostavnog Mercedes Benz-a AMG 500 SL cabrio iz 1992. do nekad veoma zastupljenog modela Renault 5 1990. do dvije japanske Toyote i to MR2 1993. i Toyota Celica 1992.

Najstariji oldtimeri bili su Mercedes Benz 170 S i kabriolet MG TD oba iz 1950. Model MG TD je ovom prigodom istakao nasljeđe marke Morris Garage koje se proteže cijelo stoljeće. Osnovan 1924. godine, MG Motor može se pohvaliti nastavkom proizvodnje u duhu novog vremena. Stoga je uz oldtimer MG na Oldtimer Promo Touru bio izložen i model nove geracije ovog branda. MG-ova 100-godišnja povijest u kombinaciji s njihovom kontinuiranom željom za inovacijama, savršeno su se uklopile u ovaj po mnogočemu zanimljiv događaj.

Članovi Oldtimer kluba Turopolje obogatili su izložbu s motociklima Jawa te tako pružili dodatni užitak za sve one koji vole starodobne dvotočkaše.

Oldtimer Promo Tour osim strasti prema automobilima i motociklima njeguje i druženje ljudi kojih spaja ljubav prema oldtimerima a dolaze iz različitih sredina.

Bogata gastronomska ponuda i neki od specijaliteta sve one koji su se zatekli u Crikvenici na proslavi Međunarodnog praznika rada zapravo su poveli u neka davna vremena i otkrili nezaboravne mirise i okuse autohtone primorske kuhunje.

Najvažnija hotelska kompanija na Crikveničkoj rivijeri, Jadran Hotel i Kampovi, upravo ove godine obilježava 60. obljetnicu postojanja te je kao idealan domaćin sudionika projekta Oldtimer Promo Tour s hotelom Stypia još jednom naglasila kako je Crikvenička rivijera jedno od najstarijih odmarališta na Mediteranu.

Vaša reakcija na temu