Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Donosimo prognozu

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno s povremenom kišom. Osobito su u kasno poslijepodne mogući i jači pljuskovi i grmljavina. Umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, uz nestabilnosti prolazno pojačan. Danju manje toplo s najvišom temperaturom od 21 do 24°C.

U središnjoj Hrvatskoj prijepodne djelomice sunčano uz umjeren jugozapadni i južni vjetar. Mjestimična kiša uglavnom tek poslijepodne i ponajmanje na sjeveru, a osobito prema istoku postoji mogućnost i za poneki jači pljusak. Najviša temperatura od 20 do 23°C.

U Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu umjereno, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom, na moru i u obliku jačih pljuskova i grmljavine. Većinom umjereno jugo popodne će naglo okrenuti na prolazno pojačan jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 18 do 22°C.

U Dalmaciji promjenjivo sa sunčanim razdobljima i mjestimičnom kišom, češćom prema kraju dana. U unutrašnjosti su mogući jači pljuskovi, na moru nevere. Uz okretanje umjereno do jakog juga na jugozapadnjak more će i dalje biti ponegdje valovito. 

Na krajnjem jugu Hrvatske prema otvorenome more moguće i jače valovito. Duž obale prevladavat će uglavnom umjereno jugo i južni vjetar. Prijepodne barem djelomice sunčano, većinom bez kiše, a popodne i navečer lokalni pljuskovi i grmljavina.

Na kopnu idućih dana nestabilno, osobito u oblačniji i svježiji petak, zatim manje kiše u subotu, u nedjelju i više suhih i sunčanih razdoblja te danju malo toplije. Nakon petka oslabjet će umjeren jugozapadni i zapadni vjetar.

Podjednako i na Jadranu - nestabilno s povremenom kišom uz mogućnost neverina osobito u petak, manje u subotu, pa zatim najviše sunčanog vremena u malo topliju nedjelju, ali i dalje ne posve stabilnu. Vjetar i more u smirivanju, povremeno tek umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.geophys. iz DHMZ-a.

Vaša reakcija na temu