Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vatrogasci za sutra najavljuju veliki prosvjed u Zagrebu

Vatrogasci za sutra najavljuju veliki prosvjed u Zagrebu

U 13 sati će biti na Trgu sv. Marka

Vatrogasci će sutra u 13 sati prosvjedovati na Trgu sv. Marka u Zagrebu. Nezadovoljni su statusom profesionalnih vatrogasaca zaposlenih na lokalnoj i županijskoj razini.

'Od buduće Vlade RH i glavnog vatrogasnog zapovjednika tražimo: donošenje propisa bitnih za radnopravni položaj profesionalnih vatrogasaca, a koje su bili zakonski dužni donijeti još 2020. godine, ujednačavanje plaća profesionalnih vatrogasaca zaposlenih u državnoj službi i onih zaposlenih na lokalnoj i županijskoj razini te da Vlada RH poveća minimalna decentralizirana sredstva za financiranje vatrogastva', poručuju.

Okupit će se u podne na Europskom trgu odakle će povorka krenuti preko Ulice Augusta Cesarca do Trga bana Josipa Jelačića od kuda nastavljaju Radićevom ulicom, Zakmardijevim stubama, Šetalištem Josipa Jurja Strossmayera, Ulicom Dverce, Ćirilometodskom ulicom do Trga svetog Marka.

S parkirališta Zagrebačkog velesajma oko 12,30 sati krenut će i kolona od 70-ak vatrogasnih vozila, prevesti se pokraj Markova trga te nastaviti prema Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici u Selskoj.

U brojnim vatrogasnim postrojbama diljem Hrvatske u 13.00 sati svirat će sirene.

'Naša je dužnost i obveza da putem iskazivanja nezadovoljstva prosvjedom upozorimo sve odgovorne, a ponajprije središnji državni ured za vatrogastvo, odnosno Hrvatsku vatrogasnu zajednicu, i buduću Vladu RH da nećemo dozvoliti više političkim strukturama da se poigravaju s egzistencijom i pravima vatrogasaca', zaključuju.

Vaša reakcija na temu