Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press WINGS FOR LIFE WORLD RUN Utrka koja ujedinjuje svijet u nedjelju na Novoj TV

WINGS FOR LIFE WORLD RUN Utrka koja ujedinjuje svijet u nedjelju na Novoj TV

Trči se u Zadru

Prva nedjelja u svibnju rezervirana je za Wings for Life World Run, humanitarno-trkački spektakl u kojem će 11. put po redu, na šest kontinenata, stotine tisuća sudionika istovremeno trčati za isti cilj – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Ova utrka omiljena je i u Hrvatskoj – na startu na zadarskoj Liburnskoj obali okupit će se osam tisuća natjecatelja i natjecateljica kojima će duž cijele rute, sve do Šibenskog mosta, podršku davati mnoštvo navijača. Prijenos spektakularnog starta utrke gledatelji će moći pratiti u nedjelju, 5. svibnja na Novoj TV od 12.30 sati.

Specijalnu emisiju Wings for Life World Run uređuje iskusna Ivana Ivančić, dnevna urednica informativnog programa Nove TV. 'Wings for Life je projekt koji je od prve do zadnje sekunde nabijen pozitivom i emocijama – bilo da je riječ o pripremi, odlasku na teren ili samom prijenosu. Energija trkača i navijača koji se okupljaju u Zadru je zarazna za sve nas koji radimo na projektu, stoga ni ne čudi da svake godine iznova zajedno stvaramo predivnu sliku koja obiđe cijeli svijet. Ono što nas čini ispunjenima i ponosnima je činjenica da sve to radimo za veće dobro', izjavila je Ivančić povodom nadolazećeg prijenosa starta popularne utrke.

Voditeljsku palicu prijenosa dijele Mia Kovačić i Vlado Boban koji će s gledateljima dijeliti najnovije informacije s terena, razgovarati s poznatim sportašima i sudionicima utrke, kao i specijalnim gostima.

'Ponosna sam što već godinama imam priliku sudjelovati na ovom projektu i on je postao mnogo više od posla – postao je dio mene. Svi s nestrpljenjem iščekujemo još jednom biti dio predivne zadarske atmosfere, dio zajednice koja radi za isti plemeniti cilj. Uz to, nema ljepšeg načina za obilježiti početak ljetne sezone - slika koju stvaramo našu obalu diljem svijeta prezentira u najljepšem mogućem svjetlu. Kolega Boban i ja uigrani smo voditeljski tim, nadam se da će spoj njegove sportske i moje showbizzerske pozadine gledateljima osigurati najbolji mogući sadržaj', rekla je Mia Kovačić. 

'Već 10 godina dio sam ovog projekta koji već odavno ne doživljavam kao posao, već užitak. U Zadru smo već kao doma, svi osjećamo tu jedinstvenu pozitivnu energiju i ne možemo dočekati nedjelju i start utrke', kazao je Vlado Boban.

Wings for Life World Run posebna je utrka koja ima jedinstvenu konceptualnu ideju - nema definirane duljine utrke, već se utrka zaustavlja tek kada posljednji trkač bude prestignut. To znači da svaki trkač, bez obzira na svoju razinu kondicije, može sudjelovati u utrci i ostvariti svoj cilj. U utrci je moguće, kao i dosad, sudjelovati na jednoj od šest službenih lokacija (u Zadru, Ljubljani, Beču, Zugu, Poznanu i Münchenu) ili bilo gdje na svijetu putem aplikacije. Utrka je glavni izvor prihoda Wings for Life dobrotvorne zaklade koja od 2004. godine podržava i financira istraživanja usmjerena na pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine. Iznosom je dosad financirano 299 projekata u 20 zemalja, na kojima je dosad sudjelovalo 679 stručnjaka.

Vaša reakcija na temu