Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dugopolje postaje polazišna točka za izlete po Dalmatinskoj zagori

Dugopolje postaje polazišna točka za izlete po Dalmatinskoj zagori

Obilježeno je otvaranje ovogodišnje Zelene linije

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije (TZ SDŽ) jučer je obilježila otvaranje ovogodišnje 'Zelene linije' na kojem su sudjelovali direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Projekt Zelene linije TZ SDŽ pokrenula je prošle godine u suradnji s turističkom agencijom Apodos, a riječ je o turističkoj autobusnoj liniji koja turiste iz centra Splita odvodi na jednodnevni izlet u Dalmatinsku Zagoru (Centar za posjetitelje Skrivena Dalmacija u Dugopolju, agro park Stella Croatia u Klisu, Klišku tvrđavu te naposljetku Salonu).

Nakon izvrsnih rezultata prošle godine kada je Zelenom linijom prošlo više od dvije tisuće posjetitelja, TZ SDŽ nastavila je s jačanjem i unaprjeđenjem navedenoga projekta pretvarajući Dugopolje u polazišnu točku za izlete po unutrašnjosti Splitsko-dalmatinske županije. U ponudi će biti raznolike ture, a ovisno o interesu, TZ SDŽ će u suradnji s turističkim agencijama proširivati i obogaćivati ponudu novim zanimljivim turama. Ovom prilikom predstavljen je i info punkt u sklopu Centra za posjetitelje Skrivena Dalmacija na kojem će turističke agencije od sada imati svoju bazu i nuditi razne izlete i aktivnosti po Dalmatinskoj zagori.

- Ove godine idemo korak dalje sa Zelenom linijom, do sada smo turiste dovodili na vrata Dalmatinske zagore, a sada ih uvodimo u svijet netaknute prirode, bistrih rijeka i jezera, prekrasnih planinskih vidikovaca i nebrojenih mogućnosti aktivnog odmora. Dalmatinska zagora skriva neobične krajolike koji često ostaju zapostavljeni među turističkim rutama. Naša Zagora je toliko bogata da možete svaki dan ići na drugu turu. Želja nam je da se posjetitelji ne zadržavaju isključivo u centru Splita ili duž obale, već da se upute u istraživanje do sad neotkrivenih dijelova naše županije i dožive raznolikost i bogatstvo naše predivne Zagore. Također, naš cilj nije samo promocija turizma, kroz Zelenu liniju težimo produženju sezone, otvaranju novih radnih mjesta i revitalizaciji ruralnih sredina - izjavila je Vladović.

Okupljenima se obratio i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji je istaknuo kako ulažu sve napore u disperziju turizma po cijeloj županiji.

- U segmentu turizma cilj nam je disperzija po cijeloj županiji, stvaranje preduvjeta za turizam tijekom svih 12 mjeseci u godini, ali i isto tako potaknuti turistički razvoj diljem županije. Ovdje tek 10 kilometara od centra Splita, otvaramo polazišnu točku za izlete diljem županije, do prekrasnih imotskih jezera, povijesnih lokaliteta, rijeke Cetine i brojnih drugih mikrolokacija. Prošle godine Zelena linija dovodila je turiste samo do Dugopolja, a sada uvodimo dodatnu Zelenu liniju koja posjetitelje odvodi dalje do unutrašnjosti Zagore, a ljudi će zaista biti oduševljeni netaknutom prirodom, mirom, adrenalinskim turama i brojnim aktivnostima. Također, moramo dodatno raditi i na povezivanju naših otoka sa Zagorom, možda ne ove sezone, ali kroz linijske brodove s otoka koji vode do centra Splita planiramo i otoke povezati s našom Zagorom - naglasio je Boban.

Nakon konferencije za medije i predstavljanja nove ponude u sklopu Zelene linije, okupljeni su se uputili na izletničke ture diljem Dalmatinske zagore, a koje su uključivale vožnju quadovima, obilazak utvrda Cetinske krajine, canoe safari po rijeci Cetini te turu jahanja u Sinju i Ogorju. Za realizaciju navedenih izleta zaslužne su turističke agencije Go Adventure, Dinaric Guides i Vinarija Matković.

Osim Ivane Vladović i župana Bobana, na prigodnom otvaranju liniji prisustvovali su i zamjenik župana Stipe Čogelja, pročelnica Upravnog odjela za turizam, pomorstvo i promet Matea Dorčić, direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić, predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš te brojni drugi, koji su se okupili na splitskoj Rivi odakle su otvorenim panoramskim autobusom krenuli do Centra za posjetitelje Skrivena Dalmacija u Dugopolju.

Na otvaranju je bila i ekipa Dalmatinskog portala, a kako je bilo pročitajte ovdje.

Vaša reakcija na temu