Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRVOSVIBANJSKA TRADICIJA Na Marjanu se podijelio fažol, podjela nikada nije trajala ovako dugo

PRVOSVIBANJSKA TRADICIJA Na Marjanu se podijelio fažol, podjela nikada nije trajala ovako dugo

Bračni par Puljak u prvom planu, Ivica dijeli, a Marijana priprema porcije

Na Marjanu se tradicionalno dijelio fažol, jedan od simbola obilježavanja Praznika rada. Dugo je trajala podjela, više od pola sata stizali su Splićani i gosti po svoje porcije. Ove godine grah i kobasice su kuhali u splitskom Studentskom centru, pripremili su 3500 porcija. Gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Antonio Kuzmanić su dijelili porcije uz asistenciju Marijane Puljak, dogradonačelnikove supruge te članova stranke Centar.

Dva reda su se formirala, a s obzirom na to koliko je trajala podjela, 'naradili' su se gradonačelnik i zamjenik.

Fotogalerija: Podjela fažola na Marjanu | foto: Bogdan Klarić

- Red ispred Kuzmanića je bio duži, je li to omiljeniji ili sporije dijeli - nije nedostajalo zafrkancije. 

Fažola je bilo više nego dovoljno, nije bilo nervoze, vladalo je vedro ozračje među okupljenima. Poslije ručka, osvježili su se uz piće na privremenim šankovima, bilo je i ćevapa i kobasica, kave, sokova... Zanimljivo, postavljeni su i štandovi na kojima se moglo kupiti narukvice, privjesake...Fešta se nastavila uz Mjesni odbor. 

Dodajmo da je Praznik rada čestitao Puljak uz želju da se dobro zabave Splićani i gosti.



Vaša reakcija na temu