Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Preventivni pregledi za sportaše u Sinju

Preventivni pregledi za sportaše u Sinju

Evo kada

Udruga Initium iz Sinja i Zaklada Pokaži srce organiziraju preventivne preglede i zdravstveno savjetovanje za sportaše na području Sinja.

Riječ je društveno odgovornom projektu Zaklade s temeljnim ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti očuvanja i unaprjeđenja zdravstvene zaštite sportaša kroz edukaciju, uključujući pružanje hitne pomoći uz brzu reanimaciju, koja pravilnom izvedbom značajno doprinosi spašavanje života.

Tako će se u na Junakovom igralištu u Sinju u maloj dvorani održati zdravstveno savjetovanje te pregledi koji će obuhvatiti pregled liječnika, 12 kanalni EKG, spirometrija (na indikaciju), mjerenje glukoze u krvi, pregled vida i sluha, mjerenje tjelesne težine i visine , mjerenje mišićne mase analitičkom vagom (stariji od 16 godina) te završne konzultacije i mišljenje. Uz to za trenere će se organizirati kratke edukacije iz primjena tehnika prve pomoći i upotrebe uređaja za automatsku vanjsku defibrilaciju u trajanju od sat vremena.

Pregledi će se obavljati od petka do nedjelje u terminima:

- 3. svibnja od 16 do 19 ( do 50 sportaša)

- 4. svibnja od 9 do 13 (50 sportaša)

- 5. svibnja od 9 do 12 (50 sportaša)

U projekt je uključena šira sportska zajednica – treneri, kineziolozi, nutricionisti, liječnici, fizioterapeuti i ostali sportski djelatnici koji su u godinu dana organizirali besplatne edukacije, seminare i pokazne vježbe o primjeni tehnika prve pomoći, posebice kardiopulmonalne, oživljavanje, te primjene uređaja za automatsku vanjsku defibrilaciju.

Za upise i rezervacije kontaktirati Josipa Vučića na broj 095 5229299.

Vaša reakcija na temu