Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PLJUSKOVI, PAD TEMPERATURE Meteorolog otkrio kad nas očekuje promjena vremenskih uvjeta

PLJUSKOVI, PAD TEMPERATURE Meteorolog otkrio kad nas očekuje promjena vremenskih uvjeta

Danas pretežno sunčano

Vremenska situacija u našim krajevima pod utjecajem je grebena visokog tlaka anticiklone koja podržava stabilno, vedro vrijeme. Nad zapadnu Europu prodro je nestabilan vlažan zrak s Atalntika koji se glavninom premješta sjevernije od Alpa, a u našim krajevima utjecat će na vrijeme sredinom idućeg tjedna, najavio je meteorolog Bojan Lipovšćak za N1

Danas će vrijeme biti pretežno sunčana uz slab razvoj dnevne naoblake i malu vjerojatnost za pokoji poslijepodnevni pljusak u gorskim krajevima unutrašnjosti. Uz slab do umjeren jugozapadnjak najviše dnevne temperature bit će od 22 do 27 C. Temperatura mora je od 17 na sjevernom Jadranu do 19 na Jugu i otvorenom moru. Ultravioletni indeks visok je, u gorju vrlo visok.

U ponedjeljak se očekuje nastavak stabilnog vremena uz mogućnost jutarnje magle po kotlinama i uz riječne tokove u unutrašnjosti. Jutarnje temperature u unutrašnjosti bit će od 8 do 12, na Jadranu oko 13. Najviše dnevne temperature zraka u meteorološkom zaklonu na 2 metra visine iznad tla iznosit će od 22 do 27 stupnjeva. Na Jadranu će navečer zapuhati umjereno jugo.

Promjena vremena uz prolaz hladne fronte prognozira se u utorak, najprije u najzapadnijim krajevima unutrašnjosti i sjevernom Jadranu gdje će doći do porasta naoblake. U noći na srijedu uz pojačan vjetar grmljavinu, pljuskove, pad temperature očekuje se prolaz hladne fronte.

Vaša reakcija na temu