Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dan kada su u Poljudu i Maksimiru prekinute utakmice zbog objave Titove smrti

Dan kada su u Poljudu i Maksimiru prekinute utakmice zbog objave Titove smrti

Igrači su se skupili na centru igrališta

Na današnji dan prije 44 godine na Poljudu i u Maksimiru su prekinute utakmice zbog objave o smrti prvog čovjeka tadašnje Jugoslavije Josipa Broza Tita.

Hajdukov predsjednik Ante Skataretiko objavio je vijest na Poljudu, igrači Hajduka i Crvene zvezde su se skupili na centru igrališta i dvoboj nije nastavljen. Događaji s te utakmice, na kojoj je nazočilo 50.000 ljudi, godinama se prepričavaju, ali slična atmosfera je bila i na Maksimiru, gdje su igrali Dinamo i Željezničar. Tamo je također bilo mnoštvo tužnih i zabrinutih lica, te je održana minuta šutnje.

No, pamti se Poljud jer od tamo postoji snimka utakmice, koja je u to vrijeme bila puno važnija, dok iz Maksimira tek ova slika svjedoči o tuzi Vlatka Markovića, suca Dušana Maksimovića i ostalih...

Što se susreta na Poljudu tiče, evo sastava:

Hajduk - Crvena zvezda (1:1), prekinuto u 42. minuti

Strijelci: 0:1 Petrović (13.), 1:1 Zo. Vujović (28.)

HAJDUK: Pudar, Primorac, Krstičević, Luketin, Zo. Vujović, Jovanić, Zl. Vujović, Mužinić, Šalov, Đorđević, Juričko.

CRVENA ZVEZDA: Ljukovčan, Krmpotić, Jovin, Milovanović, B. Đurovski, Jurišić, Petrović, Blagojević, Šestić, Borovnica, Repčić

Nova utakmica je odigrana 21. svibnja, 'bijeli' su od Zvezde izgubili 1:3. Bio je to treći od pet Hajdukovih poraza u nizu te 1980., što je opet ove godine bilo često spominjano jer se radi o neslavnom nizu kojega je ponovila današnja generacija.

Vaša reakcija na temu