Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Dinamo preokretom slavio na Rujevici

Dinamo preokretom slavio na Rujevici

Zagrepčani su učvrstili svoju poziciju na vrhu tablice

U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Rujevici poražena od Dinama 1:2.

U prvom poluvremenu Rijeka je bila konkretniji protivnik. Momčad Željka Sopića uputila je 15 udaraca prema vratima Ivana Nevistića, ali samo jedan je gostujućeg čuvara mreže natjerao na reakciju. S druge strane, Dinamo je na početku utakmice imao vratnicu Martina Baturine, ali mladi ofenzivni veznjak svakako se nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Osim toga, Dinamo u prvom dijelu nije ozbiljnije zaprijetio Riječanima. 

Nagrada za bolju igru stigla je odmah na početku drugog poluvremena. Ronael Pierre-Gabriel zakašnjelo je startao na Marca Pašalića, a glavni sudac Tamas Bognar bez oklijevanja je dosudio kazneni udarac. S bijele točke bio je precizan Marko Pjaca

Desetak minuta kasnije, Lindon Selahi oštro je faulirao Baturinu, ali Bognar Albancu nije pokazao drugi žuti karton. To je izazvalo žestoku reakciju s klupe zagrebačkog kluba, pa je mađarski arbitar bio prisiljen isključiti jednog od pomoćnika Sergeja Jakirovića

S obzirom da je Selahi bio jako blizu crvenom kartonu, Sopić ga je izvadio iz igre. Poslije toga Dinamo je preuzeo konce igre te u 75. minuti izjednačio rezultat. Bruno Petković majstorski je pogodio iz slobodnog udarca te vratio svoju momčad u susret.

U 80. minuti susreta Ivan Smolčić zatresao je vratnicu, a Dinamo iz kontranapada postigao pogodak. Međutim, pomoćni sudac podignuo je svoju zastavicu te označio zaleđe.

U posljednjoj minuti regularnog vremena, Dinamo je ipak stigao do pogotka. Arber Hoxha u svom se stilu oslobodio čuvara i matirao Nediljka Labrovića

Dinamo je s ovom pobjedom napravio veliki korak prema tituli. Imaju četiri boda više u odnosu na drugoplasiranu Rijeku, a i znatno lakši raspored. Pravo čudo bi se trebalo dogoditi da Riječani otmu titulu Zagrepčanima.

Standings provided by Sofascore

Vaša reakcija na temu