Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Slaven Belupo uvjerljivo slavio protiv Gorice, teška ozljeda gostujućeg braniča obilježila utakmicu

Slaven Belupo uvjerljivo slavio protiv Gorice, teška ozljeda gostujućeg braniča obilježila utakmicu

Stanje na tablici nije se promijenilo

U drugoj utakmici 33. kola Slaven Belupo je u Koprivnici slavio protiv Gorice 4:1. 

Unatoč svemu što je uslijedilo u ostatku utakmice, 20. minuta obilježila je cjelokupni susret. Vratar Gorice Ivan Banić izletio je izvan šesnaesterca kako bi spriječio domaći kontranapad, ali pritom je koljenom u glavu udario svog suigrača Đuru-Giulia Đekića. Gostujući branič ostao je nepomično ležati na travnjaku, a službe hitne pomoći odvele su ga sa stadiona. 

Utakmica se poslije toga nastavila, a do kraja poluvremena obje momčadi postigle su sjajne pogotke. Gorica je protivničku mrežu zatresla u 41. minuti, nakon što je kapetan Filip Mrzljak preciznom dugom loptom pronašao Nikolu Vujnovića, koji je s lakoćom poentirao te doveo svoju momčad u vodstvo. 

Međutim, gostujuća prednost bila je kratkog vijeka jer je Slaven Belupo uzvratio samo dvije minute kasnije. Benedik Mioč je udarcem s vanjskim dijelom noge matirao Banića i prije predaha izjednačio rezultat. 

U drugom dijelu vidjeli smo nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali mrežu su zatresli samo domaćini, i to čak u tri navrata. Prvo se Tomislav Božić nakon kornera našao na pravom mjestu u pravo vrijeme te glavom poentirao za vodstvo, a zatim je svoj drugi pogodak na susretu postigao Mioč, ovaj put iz kaznenog udarca. Duboko u nadoknadi poentirao je i Patrik Marić te tako postavio konačan rezultat. 

Momčad iz Koprivnice poslije ove pobjede još uvijek zauzima deveto mjesto u ukupnom poretku, a u sljedećem kolu gostuju kod Lokomotive. 

Gorica zauzima osmo mjesto, a u odnosu na današnjeg protivnika imaju dva boda prednosti. U sljedećem kolu na svom terenu dočekuju Rudeš. 

Standings provided by Sofascore
Vaša reakcija na temu