Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL Screenshot Nesreća u rudniku u BiH: Rudar zatrpan zemljom

Nesreća u rudniku u BiH: Rudar zatrpan zemljom

Traje akcija spašavanja

RUDAR iz BiH ostao je zatrpan nakon što je došlo do urušavanja zemlje u rudniku lignita 'Mramor' kod Tuzle. Šef Sindikata rudnika ugljena Kreka Zuhdija Tokić je za N1 BiH rekao kazao da se nesreća dogodila u jami na otkopu te da je došlo do urušavanja zemlje.

'U ranim jutarnjim satima došlo je do urušavanja i prvi kopač rudar je zatrpan. Službe su na terenu i sve ekipe za spašavanje čine sve kako bi se rudar izvukao živ i zdrav', kazao je sindikalist za N1. Tokić je za Radio Sarajevo rekao da spasioci pokušavaju doći do rudara.

'Sve što je bitno da čovjek bude živ i zdrav', rekao je.

Prije 34 godine u rudniku 'Mramor' dogodila se najveća rudarska nesreća na prostorima BiH u kojoj je poginulo 180 rudara, podsjeća N1.

Radio Sarajevo podsjeća da je taj rudnik dio rudnika 'Kreka' i da se u njemu još uvijek radi najprimitivnijim metodama proizvodnje ugljena.

Vaša reakcija na temu