Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 Suze, sirene i prekid medijskih programa za godišnjicu masakra u beogradskoj školi

Suze, sirene i prekid medijskih programa za godišnjicu masakra u beogradskoj školi

Učenik je ubio devet kolega i čuvara

Prije točno godinu dana dječak je u srpskoj Osnovnoj školi Vladimir Ribnikar ubio devet učenika i domara. Roditelji djece koja su stradala u pucnjavi stigli su jutros pred školu. Tamo su položili cvijeće i upalili svijeće u znak sjećanja na ubijenu djecu i čuvara škole.

U masovnom ubojstvu koje je trinaestogodišnjak započeo 3. svibnja 2023. godine u 8.41 ubijeni su: Mara Anđelković, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ana Božović, Adriana Dukić, Ema Kobiljski, Katarina Martinović, Sofija Negić, Andrija Čikić i Dragan Vlahović.

U 8.41 sati ispred škole čule su se sirene za uzbunu, a mediji u Srbiji su prekidom programa obilježili minutu šutnje kao sjećanje na ubijene.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio je cvijeće u školi Vladislav Ribnikar na godišnjicu ubojstva devetero učenika i domara ove škole.

'Prije točno godinu dana svanulo je posljednje školsko jutro za naših devet anđela i čovjeka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo. Prošla je godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cijele zemlje, ali nisu prošli bol, nevjerica i neizmjerna tuga.

Iza bezumnog čina koji je u trenu ugasio živote, budućnost i snove Ane, Sofije, Mare, Andrije, Bojane, Angeline, Eme, Katarine, Adriane i njihovog čika-Dragana, ostala je praznina, ali i strašna opomena cijelom društvu da svim snagama čuvamo našu djecu od svakog zla, opasnosti i prijetnje', napisao je Vučić na Instagramu i dodao kako uh na to obavezuju njihovi sinovi i sve ono što su mogli postati. Zaključio ej kako će učiniti sve da se kao zemlja uzdignu nakon ovog užasa koji ih je pogodio. 

Vaša reakcija na temu