Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvoje Duvančić / regate.com.hr TROGIR OUTDOOR FESTIVAL Ovaj vikend će obilježiti jedrenje

TROGIR OUTDOOR FESTIVAL Ovaj vikend će obilježiti jedrenje

Počinje ispod zidina Kamerlenga

Stari grad Trogir i otok Čiovo već su šestu godinu za redom domaćini najprepoznatljivije outdoor sportske manifestacije u srednjoj Dalmaciji. Svake godine Trogir Outdoor Festival privlači stotine natjecatelja koji imaju priliku pokazati svoje sportsko umijeće kroz jedrenje, trčanje i triatlon te se uvrstiti na listu trogirskih majstora sporta.

Festival započinje podno zidina Kamerlenga kada 'Majstori pod jedrima' priređuju sjajnu regatu klase Melges 24 Cup.

Trogir Outdoor Festival CRO Melges 24 Cup ugostit će 20 posada iz Hrvatske, Češke i Poljske s brojnim eminentnim jedriličarskim imenima. Listu predvodi domaći Mataran 24 kao aktualni svjetski i europski prvak u ovoj klasi, a tu su još Ivan Kljaković Gašpić, Karlo Kuret, Tomislav Bašić

'Drugu godinu zaredom otvaramo Trogir Outdoor Festival koji podupiru grad Trogir i Turistička zajednica Trogira. Lani smo imali 17, a ove godine 20 prijavljenih posada što samo pokazuje da CRO Melges 24 Cup raste iz regate u regatu. Jedriličarski klub Trogir uz potporu brojnih partnera svake godine diže standarde organizacije kako bi ova regata što bolje promovirala i naš grad i naš prekrasan sport. Vezovi će biti podno kule Kamerlengo, a pokraj kluba napravili smo dječji park koji će ugostiti Melges Kids Club.', izjavio je predsjednik Jedriličarskog kluba Trogir Tudor Bilić.

Program se održava od 3. do 5. svibnja 2024. godine, pokazujući svu raskoš hrvatskih jedriličara.

Petak 3. 5.

- prijava natjecatelja

- ⁠12.00-18.00 pripremanje jedrilica na rivi pokraj Kule Kamerlengo i trening na moru

- ⁠18.00 prigodno druženje uz hranu u prostorijama JK Trogir

Subota 4. 5.

- 9.00 sastanak kormilara kula Kamerlengo

- 10.00 start prvog jedrenja

- ⁠15.00 dodjela nagrada pobjednika dana Kula Kamerlengo

- 16.00 prigodno druženje uz hranu u prostorijama JK Trogir

Nedjelja 5. 5.

- 9.00 sastanak kormilara Kula Kamerlengo

- ⁠10.00 start prvog jedrenja

- ⁠15.00 dodjela nagrada pobjednika

Vaša reakcija na temu