Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: YasDO from Pixabay RASPALIO IZ KALAŠNJIKOVA Stari znanac splitske policije priveden zbog pucnjave u Katunima

RASPALIO IZ KALAŠNJIKOVA Stari znanac splitske policije priveden zbog pucnjave u Katunima

Hici su uznemirili građane

Zbog pucnjave u Katunima policija je privela svog starog znanaca Antu Rubića, koji je svojedobno osuđen za ubojstvo, ali se proteklih godina pojavljivao i kao počinitelj još niza kaznenih djela. 

Sumnja se da je u subotu popodne rešetao iz automatske puške pri tom pogodivši i vlastiti automobil.

Policija je kod Rubića jučer pretragom pronašla više od 350 komada streljiva i nešto marihuane, a popodne je pronađena i automatska puška. Vještačenje će pokazati je li to oružje iz kojeg je pucano.

Rubić ima iskustva u baratanju s kalašnjikovom jer je iz njega pucao prilikom pljačke benzinske postaje prije 17 godina. Mladića je pijan i drogiran ubo nožem u srce godinu dana kasnije. Osuđen je za oba kaznena djela, izrečena mu je jedinstvena zatvorska kazna od 14 i pol godina zatvora.

Kako za sada stoje stvari, Rubić s pucnjevima iz automatske puške nije nikoga ugrozio pa policija nema osnove da ga kazneno prijavi za opće opasnu radnju. Navodno je pucao na rubu sela, a u blizini nije bilo nikoga. Prijavit će ga za nedozvoljeno držanje oružja i predati pritvorskom nadzorniku. Slijedi mu ispitivanje u Državnom odvjetništvu. Istražni zatvor će vjerojatno zatražiti s obzirom na iznimno bogati dosje.

Vaša reakcija na temu