Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tvrtka Cvjetko u vlasništvu Vice Mihanovića održavat će zelenilo za Splitsku obalu

Tvrtka Cvjetko u vlasništvu Vice Mihanovića održavat će zelenilo za Splitsku obalu

I Javna ustanova za upravljanje park šumom Marjan ide svojim putem

Komunalna tvrtka Parkovi i nasadi ne održava zelenilo dviju gradskih firmi, Splitske obale i Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan.

Splitska obala je javnom nabavom izabrala firmu Cvjetko, u vlasništvu Vice Mihanovića, ravnatelja Lučke uprave i bivšeg predsjednika splitskog HDZ-a koji se politički pasivizirao nakon prošlih lokalnih izbora. Upravljačka prava je, inače, zbog posla i političkog angažmana, znatno ranije prenio. 

Cvjetko će za oko 1000 eura mjesečno do kraja godine paziti na zelene površine na Zapadnoj obali koje su pod ingerencijom gradske tvrtke. Parkovi i nasadi će i dalje voditi računa o palmama na tom potezu. Osim toga, Cvjetko je dobio od Splitske obale posao sa zelenilom u parku na Bačvicama, za oko 300 eura mjesečno. 

Dok je Mihanović bio aktivniji u politici, Cvjetko nije surađivao s Gradom i komunalnim firmama, prema podatcima iznesenima tijekom kampanje, 97 posto prihoda su ostvarivali u poslovima s privatnicima. 

Značajniji posao su dobili u mandatu Ivice Puljka, kojemu je Mihanović bio glavni oponent u utrci za gradonačelnika. Angažirani su za opremanje Botaničkog vrta od strane izvođača radova, Tech-gradnje. Mediji su tada pisali da Cvjetko spašava Botanički vrt, a Puljak je komentirao kako je javna nabava provedena u mandatu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, kao i potpisivanje ugovora s izvođačem. Naknadno je angažiran Cvjetko, ali je Puljak naglasio da odnos izvođača i podizvođača nije u ingerenciji gradonačelnika. 

 S druge strane, Javna ustanova za upravljanje park šumom Marjan je odlučila da će oni preuzeti brigu o Zvončacu i Sustipanu. U ovom trenutku su raspisali natječaj, a ako se nitko ne javi, zaposlit će tri čovjeka koji će voditi računa o dva vrijedna parka. 

S obzirom na to da su ostali u raskoraku, a trava na Zvončacu obrasla što je izazvalo revolt brojnih Splićana, ovaj put su za Javnu ustanovu uskočili iz Parkova i nasada i uredili park.

Vaša reakcija na temu