Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Solinski Include predstavio široko dostupno rješenje za mjerenje kvalitete zraka

Solinski Include predstavio široko dostupno rješenje za mjerenje kvalitete zraka

Prvi uređaji instalirat će se u Rimu već u studenom

Include, proizvođač Smart City rješenja koja se koriste u 59 zemalja svijeta, danas je predstavio Aerys postaje koje donose široko dostupno rješenje za mjerenje kvalitete zraka u gradskim četvrtima.

Podaci Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju kako zagađenje zraka predstavlja jedan od najvećih globalnih zdravstvenih rizika, a procjenjuje se kako je 2016. godine zagađenje zraka prouzročilo 4,2 milijuna preuranjenih smrtnih slučajeva.

U odnosu na profesionalne mjerne postaje koje se zbog visokog iznosa instalacije i održavanja instaliraju na ograničenom broju lokacija, Aerys mjerne postaje omogućit će pristupačnu i jednostavnu instalaciju velikog broja jedinica, čak i na razini gradskih četvrti. Iz Includea navode kako njihove postaje nisu zamjena za profesionalne mjerne postaje, ali pristupačna cijena omogućuje instalaciju velikog broja jedinica koje u zajedničkoj mreži pružaju relevantne informacije o kvaliteti zraka na značajno većem broju lokacija. Prikupljeni podaci također pružaju gradovima uvid u izvore onečišćenja i njihovu učestalost.

Aerys će biti dostupan u tri varijante. Model P omogućuje mjerenje koncentracije lebdećih čestica koje predstavljaju najveći izvor onečišćenja. Model G mjeri koncentracije NO, NO2 i O3 plinova, dok Aerys X obuhvaća mjerenje lebdećih čestica, otrovnih plinova i osnovnih atmosferskih uvjeta.

Iz tvrtke navode kako u studenome prve sustave isporučuju u Rim koji upravo završava izgradnju pametnog trga na kojemu će također biti instalirane i Steora klupe.

Na tržištu čija godišnja vrijednost premašuje 4,4 milijarde eura Include se u sljedećim godinama namjerava pozicionirati kao jedan od ključnih proizvođača.

Tvrtka koja je od 2015. godine prepoznatljivost izgradila na Steora pametnim klupama krajem prošle godine krenula je u smjeru proizvodnje sustava koji doprinose rješavanju nekih od najvećih globalnih izazova današnjice.

Osim Aerys postaje za mjerenje kvalitete zraka Include također proizvodi i rješenja za upravljanje otpadom. Prošle godine predstavljeni su Terra koševi koji smanjuju prikupljanje otpada za 80%, čime se smanjuju i CO2 emisije, te troškovi odvoza. Organizacija pražnjenja koševa vrši se putem platforme u oblaku.

Tvrtka trenutno radi na trećoj rundi dokapitalizacije s ciljem daljnjeg širenja poslovanja na nova tržišta i povećanjem proizvodnih kapaciteta. U posljednjoj rundi iz 2019. godine uspješno je prikupljeno 19 milijuna kuna kapitala u čemu su sudjelovali i neki od najvećih hrvatskih IT poduzetnika, zaključuju iz Includea.

Vaša reakcija na temu