Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNV S fantomkama na glavama prepiturali mural navijača Hajduka u Tivtu

S fantomkama na glavama prepiturali mural navijača Hajduka u Tivtu

'Ne vidimo razloga za ovakav vandalski čin'

Najoštrije osuđujemo vandalizam koji se rano jutros dogodio u Donjoj Lastvi, poručuju iz Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV).

Naime, kako su pojasnili iz HNV, nekoliko osoba iz tri automobila nikšićkih registracija, jednog kombija kotorskih registarskih oznaka, s fantomkama na glavi jutros su prepiturale mural postavljen od strane navijača Hajduka prije nekoliko dana.

'Mural ni na koji način nije provokativan, što se može vidjeti iz priložene fotografije te ne vidimo razloga za ovakav vandalski čin, koji najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe, prije svega Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, da u što kraćem roku otkriju i energično kazne počinitelji ovog nemilog i ničim izazvanog čina', naveli su iz HNV-a u priopćenju za medije.

Iz Vijeća napominju da su 'svi svjedoci toga da u Tivtu niz drugih murala stoji neoštećeno', te da ovaj čin 'ne doprinosi duhu međuetničke tolerancije u Tivtu'.

'Dodajmo da se nadamo da nas fantomka ne treba asocirati na neka vremena za koja smo mislili da su iza nas. Ovim našim obraćanjem osim od Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore, tražimo i od Ombudsmana da sukladno svojim ovlaštenjima utječe ne bi li se ovakvi šovinistički ispadi manje ponavljali u javnom prostoru Crne Gore', poručuju iz HNV.

Vaša reakcija na temu