Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka JURE IVANKOVIĆ: Igrači nekad mogu odigrati padel i otići na Hvar, ali svjesni su da su pogriješili!

JURE IVANKOVIĆ: Igrači nekad mogu odigrati padel i otići na Hvar, ali svjesni su da su pogriješili!

'Livaja nije u konkurenciji za utakmicu'

Pred Hajdukom je posljednji domaći ogled ove sezone. U 35. kolu SuperSport HNL-a 'bijeli' u nedjelju (17 sati) na Poljudu dočekuju Goricu. Na početku konferencije za medije trener Hajduka Jure Ivanković prokomentirao je mogućnost da zajedno zaigraju Ivan Perišić, Nikola Kalinić i Marko Livaja

- Razmišljali smo da bi se mogla dogoditi situacija u kojoj bi zaigrali svi skupa, ali Markova ozljeda je takva da to nije moguće za ovu utakmicu. Za Lokomotivu ćemo vidjeti - rekao je Ivanković, a na pitanje o Dariju Melnjaku odgovara:

- U dosta dobrom je stanju. Postoji mogućnost da i on dobije određenu minutažu.

Kako komentirate transparent navijača u Puli? 

- Igrači su profesionalci prije svega. Imaju svoje obveze koje odrađuju kada su ozlijeđeni. Nekad mogu odigrati padel i otići na Hvar, ali u ovom kontekstu su morali to pametnije odraditi. Svjesni su pogreške i to se neće ponoviti.

Kakva je situacija s ozlijeđenima?

- Sezonu su završili Žaper i Lučić, Mikanović, Kalik i Prpić vjerojatno. Ostali su blizu povratku. Hrgović se vratio u trening, Melnjak isto. Brekalo je bio virozan, nije trenirao zadnja dva dana, vidjet ćemo kakvo će biti stanje s njim. Lovre Kalinić i dalje ima bol u laktu. 

Kakva je Gorica?

- Imaju jako dobra izdanja. Bili su konkurentni s klubovima iz vrha. Imaju dva lica. Očekujem da će biti organizirani. Imaju nekoliko nezgodnih pojedinaca. Vjerujem ako budemo pravi da će se najviše nas pitati. 

Koji će biti osnovni zahtjevi igračima za nedjeljnu utakmicu?

- Da damo sve od sebe, da trudom i zalaganjem pokažemo hajdučki gard. Ulazak u utakmicu u Puli je bio usporen. Nismo se uspjeli adaptirati na njihovu agresivnost. Dosta dobro smo trenirali ovaj tjedan. Očekujem da ćemo to prenijeti na teren.

Kakva su vaša očekivanja?

- Sigurno da bi bilo dobro da se oprostimo dobrom igrom i pobjedom. Svi rezultati se zaboravljaju, ali ostat će osjećaj kako je to izgledalo.

Tko će osvojiti kup?

- Nemam favorita. Obje ekipe su igrale oprezno. Sve je otvoreno za uzvrat.

Kakva je situacija sa Sahitijem?

- Neće biti u konkurenciji za utakmicu u nedjelju. Nije se još oporavio. Doktor je preporučio da izbjegava napor zbog očnog tlaka. Vjerojatno će biti u konkurenciji od ponedjeljka.

Zašto posljednjih pola sata u igru ulazi Odjidja-Ofoe, a ne neki mladi igrač?

- Utakmica u Puli je bila fizikalna i intenzivna. Trebalo nam je iskustva. Najlakše bi bilo gurnuti tri-četiri mlada igrača i prebaciti krivnju na njih. Bit će prostora za njih. Pred njima je ogroman put da dođu do statusa prvotimaca Hajduka. Ne treba im ništa poklanjati, zaslužit će minutažu.

Što je s igračima koji su na dvojnoj registraciji?

- Za ovu utakmicu smo zvali Čuića, nismo imali drugo rješenje za poziciju napadača. Moramo razmišljati i o Solinu, bore se za ostanak. Uvijek smo u dogovoru s njima. 

Postoji li mogućnost da Brekalo ostane na Poljudu?

- Razgovaramo dosta. Svi želimo da Brekalo ostane s nama. Vjerujem da postoji mogućnost da ostane.

Je li Perišić kreće od prve minute?

- Je - zaključio je Ivanković. 

Vaša reakcija na temu