Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na Poljudu prikupljene 73 doze krvi, poznat je i dobitnik dresa Ivana Perišića

Na Poljudu prikupljene 73 doze krvi, poznat je i dobitnik dresa Ivana Perišića

'Uvijek se rado odazovemo', rekao je Lovre Kalinić

Na Poljudu je danas održana trinaesta akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju su i ove godine organizirali splitski sportski novinari '4N' u suradnji s Hajdukom, Crvenim križem, splitskim klubom Olimpijaca, a akciju su podržali i brojni drugi splitski sportski klubovi i sportaši, kao i sponzori koji su osigurali poklone za sve koji su se odazvali akciji.

U prethodnih dvanaest izdanja ekipa '4N' skupila je preko 600 doza krvi, a i ovogodišnja akcija bila je jako uspješna. Akciji je pristupilo 99 davatelja, prikupljeno je 73 doze krvi, od toga je šest darivatelja prvi put dalo krv. I ovoga puta najsretniji darivatelj dobio je originalnim dres igrača Hajduka Ivana Perišića, ovoga puta to je bio Željko Vranješ, a petoro darivatelja dobilo je utješnu nagradu, po dvije ulaznice za utakmicu Hajduka i Varaždina, koja se igra 5. svibnja u 17 sati na Poljudu.

U ime brojnih sportaša koji su se odazvali akciji obratio se legendarni rukometaš Petar Metličić:

- Svake godine se rado odazovem ovoj akciji naših prijatelja novinara zajedno s kolegama iz Kluba splitskih olimpijaca. To je najmanje što mogu učiniti. Dok god budem zdrav, bit ću na dispoziciji. Ne samo za ovu, nego i za ostale akcije. Mi olimpijci uvijek rado pomažemo i pomažemo koliko god možemo, a '4N' se stvarno trude da pomognu našim ljudima. Mi smo tu da im damo ruke, a u ovom slučaju – krv. Svakom tko je zdrav i ne boji se igle, preporučio bih da nam se pridruži - kazao je legendarni kapetan hrvatske rukometne reprezentacije koji je dao krv iz desne ruke.

Iako je u mirovini, lijeva i dalje ima svoju vrijednost tako da nju ne dajem. Nju čuvam do kraja života - objasnio je uz osmijeh dobro raspoloženi Metličić.

- Podržavamo sve hvale vrijedne akcije, a ovo je svakako jedna od njih. Uvijek se rado odazovemo. Nadam se da će doći što više ljudi i da će se prikupiti veliki broj doza krvi - rekao je kapetan Hajduka Lovre Kalinić koji je sa svojim prezimenjakom Nikolom došao dati podršku darivateljima.

Ispred Hajduka, u čijem se domu akcija odvijala okupljenima se obratila Marinka Akrap:

- Sve humanitarne akcije su hvale vrijedne i svaku treba posebno pohvaliti. Ali darivanje krvi je nešto posebno. Dajete dio sebe da spasite nečiji život. Ne postoji ništa plemenitije od toga. Drago mi je što sam ovdje ispred Uprave, igrača i svih djelatnika Hajduka kako bih podržala ovu akciju. Posebno mi je emotivno jer se odvija tu na Poljudu koji je mjesto najvećih emocija – kazala je Akrap i dodala:

Poznato je našim navijačima i široj javnosti kako naša momčad na zagrijavanje često izlazi uz stihove Doris Dragović 'Ovo je naša krv'. To neka bude simbolični poziv svima koji mogu doći da zajedno oborimo još jedan veliki rekord, ovaj put rekord ljubavi i dobročinstva - naglasila je Akrap.

Vaša reakcija na temu