Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Herceg FOTO Okupljanje nasuprot molitelja u Trogiru: 'Događa se crni scenarij, iza kulisa traju pregovori muškaraca u odijelima'

FOTO Okupljanje nasuprot molitelja u Trogiru: 'Događa se crni scenarij, iza kulisa traju pregovori muškaraca u odijelima'

'Grupacija koja je već urušila demokraciju razgovara s drugom za koju smo sigurne da bi ukidala prava'

Ružica Jakšić, županijska vijećnica SDP-a i potpredsjednica GO foruma žena SDP-a Hrvatske, nakon današnjeg okupljanja nasuprot molitelja u Trogiru upitala je hoće li biti dokinuto pravo žene o slobodnom odlučivanju o vlastitom tijelu. 

'Crni scenarij, o kojem govorimo svake prve subote u mjesecu, događa se. Iza kulisa traju pregovori muškaraca u odijelima za sastavljanje nove hrvatske vlade, dok neki drugi muškarci na gradskim trgovima mole da žene postoje samo i isključivo u svrhu rađanja.

Lutke koje smo postavile ispred molitelja predstavljaju njihov pogled na to kakva žena treba biti - samo stroj za rađanje, inkubator, hodajuća maternica, bez glave i mozga. Oni bi umjesto nas razmišljali, donosili odluke, uvjetovali kako da se ponašamo, oblačimo i koliko ćemo djece imati. Na karijeru i slobodu u odlučivanju možemo zaboraviti', navela je u priopćenju.

Istaknula je i kako ljudska prava ne smiju biti predmet političkog pogađanja.

'Na globalnoj razini gledamo - a Poljska je jedan od primjera - da je vrlo često jedna od prvih stvari kad desničarski autorativni režimi kad preuzmu vlast smanjenje prava žena. 

Jedna politička grupacija koja je već urušila demokraciju u državi razgovara s drugom grupacijom za koju smo sigurne da ne pregovara o proširenju prava, već o ukidanju prava, o čemu govori i njen izborni program' poručila je Jakšić. 

Vaša reakcija na temu