Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen desert s jagodama: Donosimo vam recept!

Tajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen desert s jagodama: Donosimo vam recept!

'Proljetna slagalica'

Nervozu zvanu 'Što poslužiti na blagdanskom stolu' riješilo je jedno poznato i simpatično kulinarsko TV lice. Gorana Goge Milaković čiji bistro 'Missy B.' je postao sinonim za odličan brunch subotom u Splitu a i bogatu dnevnu ponudu, jučer je u jednom dubrovačkom supermarketu u sklopu kulinarskog showa pripremala slastice koje će se zasigurno naći na blagdanskoj trpezi mnogih posjetitelja.

Jednostavan recept privukao je mnogobrojne posjetitelje koji su se i sami okušali u izradi Gogine 'Proljetne slagalice', a ohrabreni su bili i dubrovački gospari pa nije nedostajalo ni duhovitih situacija.

Goge je predstavila i verziju za mališane a posebno je zanimljivo bilo gledati interakciju s djevojčicom Đivom koja je iznimnom spretnošću pripremila slasticu u svega nekoliko minuta.

Bilo da radite varijantu za uskršnji stol ili samo hladno proljetno osvježenje, svježe jagode i Plazma mljeveni keks pokazali su se kao tajni saveznik za pripremu omiljenih slastica.

U nastavku donosimo recept...

Gogina proljetna slastica s jagodama

Priprema: 30 min
Broj serviranja: 16 kom

Sastojci:

500 g Plazma keksa
100 g mljevene Plazme
200 g mascarpone sira
100 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
2 bourbon vanilije
1 limun (korica)
400 g svježih jagoda (za izradu džema)
50 ml vode
žlica limunova soka

Dekoracija:

250 g svježih jagoda
listići mente

Pomiješajte mascarpone sir, slatko vrhnje, šećer u prahu, bourbon vaniliju i koricu limuna te sve skupa mikserom izradite dok ne dobijete glatku kremu. 400 g svježih jagoda pomiješajte s 4 žlice šećera te kuhajte dok se voće ne raspadne.

Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok.

Ostatak od 250 g svježih jagoda narežite na tanke kriške.

Našu slagalicu slažite u četvrtasti kalup tako da Plazma kekse prvo umočite u džem od jagoda a onda rasporedite na dno kalupa. Pola kreme premažite preko Plazma keksa, a zatim sve prekrijte kriškama jagoda.

Ponovite postupak s Plazma keksima i džemom, a potom i kremom i svakako završite kolač s kriškama jagoda i posipom od mljevene Plazme.

Ako imate par listova mente za dekoraciju i svježinu - stigli ste do kraja!

Kolač dobro ohladite prije serviranja.

Vaša reakcija na temu