Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Privilegija je bila gledati ovako učinkovitu i atraktivnu partiju!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Privilegija je bila gledati ovako učinkovitu i atraktivnu partiju!

Uz pobjedu je bilo toliko suvislih akcija, kombinacija i poteza da jedini zaključak može biti - bravo, svi!

Hajduk je protiv Gorice odigrao najdojmljiviju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone. Zapravo je prava privilegija bila biti među 16.415 gledatelja na oproštaju od Poljuda u ovoj godini, jer 'bijeli' nisu samo uvjerljivo pobijedili, već su odigrali i atraktivno za publiku, gdje su njihove akcije nagrađivane ovacijama i kad završnica ne bi bila uspješna.

Naravno da nakon ovakvih susreta svi redom zaslužuju pohvale, Marko Livaja je asistirao Leonu Dajakuu za prvi pogodak, a potom su se još i izgrlili. Posebno mi je drago bilo kada se Mihael Žaper upisao u strijelce jer je to svojim angažmanom zaslužio i njegov dolazak se pokazao kao pun pogodak, a kao šlag na kraju je još Kalik dao odličnu loptu za Emira Sahitija koji iza sebe ima kontinuitet dobrih utakmica. Svak je dao veli doprinos, ne zaboravimo ni veliku obranu Lučića još u začetku utakmice...

No, jedno ime me se posebno dojmilo, a nema ga ni među strijelcima ni asistentima - Niko Sigur. Da je odličan, pouzdan, pravo otkriće, sve to smo već znali, no da može odigrati toliko atraktivno, lijepo za oko, napraviti poteze kojima će natjerati publiku na aplauz, to je nešto novo. Pogledajte još jednom njegova rješenja iz 30. i 32. minute i uvjerite se, a 'tunela' iz drugog dijela se ne bi posramili ni najveći majstori koji su ikada igrali na Poljudu. Da, baš smo oduševljeni tom izvedbom i u potpunosti je zaslužio skandiranje 'Niko, Niko!' Podsjetilo nas je to na zadnju šampionsku godinu, kada se isto klicalo Kranjčaru.

Hajduk je prvi, a iz utakmice u utakmicu mu igra raste, što ide na čast treneru Mislavu Karoglanu, te ulijeva optimizam uoči teških gostovanja protiv Lokomotive i Dinama. Oproštaj s Poljudom je bio onakav kakav smo samo poželjeti mogli, 'bijeli' su na prvom mjestu, a nakon susreta se dogodio koktel Božićne pjesme, dječjih radosti, te uobičajenih navijačkih skandiranja uoči derbija. Ambijent - fantastičan.

Ne pamtimo kada smo ovako sretni i zadovoljni otišli s Poljuda. Uz pobjedu je bilo toliko suvislih akcija, kombinacija i poteza da jedini zaključak može biti - bravo, svi!

Vaša reakcija na temu