Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Lazanje s piletinom i špinatom

RECEPT Lazanje s piletinom i špinatom

Uz zelenu salatu ili sezonsko povrće

Lazanje s piletinom i špinatom u nešto laganijoj i svježijoj verziji od one tradicionalne, mogle bi se pretvoriti u omiljeni obiteljski ručak.

Kremasta verzija klasičnih lazanja sa stranice Good to know peče se samo 25 minuta u pećnici, a možete je poslužiti uz klasičnu zelenu salatu ili sezonsko povrće po želji, prenosi Novi list.

Sastojci

1 žlica maslinovog ulja

750 g filea od piletine, nasjeckanih na komade

20 g maslaca

2 sitno nasjeckane glavice luka

2 žlice glatkog brašna

2 žličice senfa (u prahu)

450 g mladog špinata, opranog, ali još uvijek malo mokrog

4 žlice nasjeckanog svježeg estragona ili bosiljka

400 g ricotte

300 g  svježih listova za lazanje

4 žlice vrhnja

1 jaje

30 g parmezana

salata za posluživanje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 C. Zagrijte ulje i pecite piletinu u serijama, redovito miješajući dok se ne ispeče i pritom ju začinjavajte.

U međuvremenu, u velikoj tavi otopite maslac i pržite luk dok ne postane proziran.

Umiješajte brašno i senf u prahu dok se ne otope.

Dodajte netom oprani špinat, povremeno mućkajući. Ako je potrebno, pojačajte toplinu da ispari sva tekućina.

Maknite tavu s vatre i promiješajte piletinu, estragon (ili bosiljak) i 300 grama ricotte. Miješajte dok se sve ne prekrije i obilno začinite.

Žlicom stavite trećinu smjese u posudu za pečenje 20×30 cm i na nju stavite jedan sloj listova za lazanje.

Dodajte polovicu preostale smjese i nadjenite još jedan sloj listova za lazanje.

Ponovite da napravite ukupno 3 sloja.

Pjenjačom pomiješajte preostalih 100 g  ricotte s vrhnjem, jajetom, većim dijelom parmezana i praprom.

Premažite smjesu preko gornjeg sloja listova za lazanje.

Naribajte preostali parmezan i pecite 25 minuta.

Poslužite sa zelenom salatom.

Vaša reakcija na temu