Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Raskol u Domovinskom pokretu? Insajderi: Radić je već odlučio, u stranci bukti sukob

Raskol u Domovinskom pokretu? Insajderi: Radić je već odlučio, u stranci bukti sukob

Strah od gubitka identiteta

Domovinski pokret nalazi se usred ozbiljnog sukoba i potencijalnog raskola, tvrde za Telegram insajderi upoznati s detaljima postizbornih pregovora. U stranci je, tvrde insajderi, došlo do sukoba dvije struje, one predsjednika i vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i one potpredsjednika stranke, poduzetnika Marija Radića.

Radić je, prema tim informacijama, skloniji koaliciji s HDZ-om i ona je po njemu više-manje dogovorena u razgovorima s HDZ-om. Penava, pak, smatra da bi koalicijom s HDZ-om DP izgubio identitet i vjerodostojnost, a on ostao bez vlasti u stranci, dugoročno i u Vukovaru.

Radićeva struja u neformalnim je pregovorima tražila četiri ministarstva u novoj vladi te kontrolu nad nekoliko državnih poduzeća, tvrde insajderi za Telegram. Zauzvrat bi pristali na varijantu koalicije u kojoj manjine iz sabora pružaju podršku novoj vladi, ali da u njoj nema SDSS-a. Radić je u jučerašnjim izjavama tvrdio da su te informacije laž i spinovi.

Penava navodno ne želi nikakvu suradnju s SDSS-om. Bio je inicijalno skloniji varijanti šire nacionalne koalicije kakvu je uoči izbora zagovarao predsjednik Milanović, barem na kraći period, kako bi HDZ otišao u oporbu, a DP zatim pokušao zahvatiti širi prostor na desnici.

Da u DP-u stvarno postoji raskol među dvojicom vodećih ljudi, pokazuje i činjenica da su jučer održali odvojene presice. Uz to, na pregovore s SDP-om i Mostom je išao Penava, dok je na pregovore s HDZ-om išao Radić.

Vaša reakcija na temu